Accutest

Zonder een goed werkende accu rijdt uw auto niet. Een accu zorgt namelijk voor onder andere het starten van uw auto, de autolichten en de radio. Wanneer uw auto niet meer wil starten kan het dus zijn dat uw accu zwak of kapot is. Dit kunt u gemakkelijk zelf testen door ‘s avonds de autolampen aan te zetten, de ventilatie open te draaien en de autoradio aan te doen. Als de lampen zichtbaar zwakker worden, is het tijd voor een accutest.

Kom langs voor een accutest

Wanneer u vermoed dat uw accu zwak is, kom dan langs voor een accutest bij Garage van Woezik. De monteurs testen alle merken en type accu’s met de meest moderne testapparatuur. Als een accu kapot is, dan wordt deze vervangen tegen een scherpe prijs.

Hoe lang gaat een auto accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. Echter, kan de levensduur door verschillende oorzaken worden verkort. Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een auto accu.

Heeft uw auto een start-stopsysteem?

Een accu voor een start-stopsysteem wordt niet constant opgeladen zoals een standaard accu. Als u een start-stopsysteem in uw auto heeft, dan is het van belang dat u een accu heeft die op 60% ook goed functioneert. De motor word namelijk uitgezet zodra de auto stopt voor een file of een stoplicht. De autoradio en de lichten blijven daarbij gewoon aan. Zodra de auto weer optrekt wordt alle energie gevraagd en wanneer de auto afremt slaat de dynamo de remenergie op. Het is belangrijk dat bij vervanging voor de juiste accu wordt gekozen. Bij Garage van Woezik zijn voor moderne auto’s met een start-stopsysteem verschillende accu’s beschikbaar.

Wilt u een accutest of meer informatie over accu’s? Neem dan contact met ons op!