Onderhoudsbeurt auto

Uw auto in topconditie? Dat kan alleen door preventief onderhoud!

Niets is vervelender dan een auto die u in de steek laat! Als gevolg staat u stil langs de kant van de weg en heeft u hoge reparatiekosten. Dit is gemakkelijk te voorkomen met goed auto-onderhoud. Kom daarom geregeld langs de werkplaats van Garage van Woezik Druten. Wij voeren de onderhoudsbeurt voor uw auto vakkundig en professioneel uit. Zo kunt u weer veilig de weg op én verlengt u de levensduur van uw auto.

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Dan heeft u keuze uit een grote beurt of een kleine beurt. Bij een grote beurt controleren wij uw auto op meer punten dan bij een kleine beurt. Toch raden wij aan om geregeld zowel een kleine beurt als een grote beurt in te plannen.

Kleine onderhoudsbeurt

Tijdens een kleine beurt controleren wij uw auto op rond de 20 punten. In deze controle nemen wij voornamelijk de vloeistoffen mee en vervangen wij enkele filters zoals het oliefilter.

De controle doen wij aan de hand van een checklist welke is voorgeschreven door de fabrikant. Op deze manier behoudt u bij een auto onderhoudsbeurt, ook altijd de fabrieksgarantie bij ons. Komen de specialisten van Garage van Woezik Druten mankementen tegen, dan nemen zij altijd eerst contact met u op. Zo komt u aan het einde van een onderhoudsbeurt nooit voor verrassingen te staan.

 

Wanneer een kleine beurt?

Een kleine beurt wordt meestal gedaan na elke 15.000 km. Dit verschilt uiteraard per type, het merk en jaartal van de auto. Deze factoren en wat de specialisten ontdekken spelen ook mee bij de kosten van een kleine onderhoudsbeurt.

Grote onderhoudsbeurt

Net zoals bij een kleine beurt, wordt de grote onderhoudsbeurt gedaan aan de hand van een voorgeschreven checklist. Daarom behoudt u ook bij deze onderhoudsbeurt de fabrieksgarantie. Op deze checklist staan rond de 90 punten waardoor uw auto helemaal van binnen én van buiten wordt nagekeken.

Om veilig de weg op te kunnen en hoge reparatiekosten te voorkomen, is het belangrijk dat bepaalde onderdelen met regelmaat worden vervangen. Daarom worden er bij een grote beurt standaard alle vloeistoffen vervangen en onder andere het oliefilter en luchtfilter vervangen (meer dan bij een kleine beurt).  Mochten de specialisten mankementen tegenkomen, dan wordt er contact met u opgenomen voordat wij de reparatie uitvoeren.

 

Wanneer een grote beurt?

Een grote beurt wordt meestal gedaan na elke 30.000 km. Haalt u deze kilometers niet, dan is het advies om ieder jaar langs de werkplaats te komen. Dit kan uiteraard verschillen per type, merk en jaartal van de auto. De kosten zijn ook van deze factoren afhankelijk en wat de specialisten tegenkomen.

Meer informatie over preventief onderhoud?

De medewerkers van Garage van Woezik Druten staan u graag te woord. Wij houden uw auto graag in topconditie, zodat u weer veilig en onbezorgd de weg op kunt.