Bandenwissel

Autobanden zijn er in vele soorten, maten en merken. Daarmee houdt het niet op, het zomer- en winterseizoen hebben namelijk ook nog elk een eigen type band. Dit maakt het lastig om de juiste keuze te maken. Want wanneer moet u op welke band rijden? Het enige raakvlak wat de auto met de weg heeft, is de band. Daarom is het belangrijk dat u met de juiste set banden de weg op gaat. Garage van Woezik adviseert u hier graag over.

Winterbanden

Een goede wegligging met nat en koud weer? Wissel naar winterbanden!

Winterbanden hebben een speciale rubberen samenstelling, waardoor de band bij lage temperaturen zacht blijft en u een kortere remweg heeft. Door de zigzag geplaatste inkepingen heeft bij nat weer een betere waterafvoer en dus meer grip. Met winterbanden verliest u onder winterse weersomstandigheden niet gauw het contact met de weg. Wij raden dan ook aan in om in de herfstperiode te wisselen naar winterbanden om het herfst- én het winterseizoen veilig door te komen.

Met winterbanden geniet u van de volgende voordelen in het herfst- en winterseizoen:

  • Kortere remweg bij kou of slechte weersomstandigheden;
  • Betere wegligging bij kou of slechte weersomstandigheden;
  • Meer grip op de weg en minder kans op slipgevaar.

Zomerbanden

In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden. Wilt u tijdens zomers weer veilig blijven rijden? Dan raden wij aan om in de lente te wisselen naar zomerbanden. Dit is vaak al rond maart/april. Zomerbanden hebben namelijk minder inkepingen in het profiel, waardoor de band harder blijft en u een kortere remweg heeft.

Met zomerbanden geniet u van de volgende voordelen in het lente- en zomerseizoen:

  • Kortere remweg bij zomerse weersomstandigheden;
  • Betere wegligging bij hoge temperaturen;
  • Meer grip op de weg;
  • Minder brandstof verbruik en slijtage aan de banden.

All seasonbanden

Gebruikt u de auto minder vaak? Dan kan een alternatief all seasonbanden voor u zijn. Door de profielopbouw en materiaalsamenstelling, blijft deze band zacht onder alle weersomstandigheden. Deze banden beschikken over belangrijke kenmerken van zowel zomer- als winterbanden. Houd er wel rekening mee dat deze banden niet geschikt zijn als u meer dan 15.000 km per jaar rijdt.

 

Voordelen van all seasonbanden:

  • Presteert goed onder bijna alle weersomstandigheden;
  • Levensduur is gelijk aan die van zomer- en winterbanden.

Bandenwissel

Per jaar wisselen ruim 3,2 Nederlands hun autobanden. Zij behouden voldoende grip bij diverse weersomstandigheden. Plan daarom tijdig uw afspraak voor de bandenwissel!

Bij het vervangen of het wisselen van uw autobanden, kunnen wij ook uw auto uitlijnen en balanceren. Alles voor een optimale rijervaring.

Bandenhotel

Met ons eigen bandenhotel kunt u ook voor opslag van uw banden bij ons terecht. Zo verzorgen we uw winter- en zomerwissel op het moment dat het u uitkomt.

Doet u de bandenopslag bij u thuis? Hou er dan rekening mee dat de velgen niet verzekerd zijn onder de inboedel. Omdat het een onderdeel van de auto betreft, valt deze onder de autoverzekering. Sla daarom uw velgen vertrouwd en veilig op in onze bandenhotel!

Banden nodig en/of vrijblijvend advies?