Uw EV-specialist in Druten

Elektrisch rijden, de toekomst? Daar lijkt het wel op. Fabrikanten produceren steeds meer elektrische auto’s en de vraag vanuit de markt blijft alsmaar toenemen. Om u nu en in de toekomst zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij ons gespecialiseerd in hybride en elektrische voertuigen!

Het onderhouden van een hybride of elektrische auto is compleet anders op het gebied van onderhoud en reparatie dan een auto met een benzine- of dieselmotor. Zo vervalt namelijk het verversen van de motorolie en het vervangen van de filters. Toch betekent dit niet dat een hybride of elektrische auto onderhoudsvrij is. In EV-voertuigen zitten namelijk elektrische componenten welke geregeld gecontroleerd moeten worden. Denk hierbij aan het accupakket, de remvoering en het koelsysteem. Daarnaast wilt u gezond en met een frisse lucht in de auto zitten! Daarom moet het interieurfilter wel vervangen worden bij een onderhoudsbeurt.

Onderhoudsbeurt elektrische auto

Omdat een auto niet rijdt zonder een werkende accu en dit dus het meest belangrijke onderdeel van uw auto is, wordt deze meegenomen ter controle. Bij de controle kijken wij naar kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Elektrische auto’s hebben systemen om de elektrische componenten te koelen, zo ook uw accu. Als de koeling niet meer optimaal werkt, dan gaat de levensduur van de accu heel snel achteruit. Gezien het accupakket het duurste onderdeel van uw auto is, kan dit oplopen tot hoge reparatiekosten. Daarnaast is de accu natuurlijk niet het enige onderdeel dat profiteert van het koelsysteem in uw auto.

Naast deze onderdelen wordt er aandacht besteed aan: remmen, ruitenwissers en banden.

Garage van Woezik – elektrische voertuigen specialist

Laat de controle en het onderhoud van uw hybride of elektrische auto altijd bij een gespecialiseerd en erkende garage uitvoeren. Dit omdat met de hoge stroomwaarde in uw auto, het onderhoud niet zonder gevaar is.

De monteurs van Garage van Woezik worden continu bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Naast kennis beschikt Garage van Woezik over de juiste diagnose- en meetapparatuur om complete reparaties en onderhoud uit te voeren aan uw hybride of elektrische auto.

Wilt u een afspraak maken?